Welkom in onze sectie gewijd aan het beheer van CO2, of kooldioxide, dat essentieel is voor het fotosyntheseproces van alle planten.

Binnen een teeltgebied kan met een goed afgestemde CO2-verrijking (tussen 1.500 en 2.000 ppm) de productiviteit van elk gewas aanzienlijk worden verhoogd (ongeveer +30%).

Daarom biedt Culture Indoor u de beste CO2-beheerders op de Europese markt, met merken als Harvest Master, SuperPro, GSE, EcoTechnics..

Ze hebben de vorm van "mini-computers" met een afstandssensor, in zoverre dat de meeste van hen een volledige of gedeeltelijke klimaatautomatisering bieden, door te zijn uitgerust met: thermostaat, hygrostaat, functies voor ventilatoren, afzuigers en inleiders, mogelijkheden om een luchtbevochtiger/-verstuiver (of een ontvochtiger) aan te sluiten, een hulpverwarming, ...

Herinneringen

Om te voorkomen dat het CO2 rechtstreeks via de afzuigkappen en de luchtinlaten ontsnapt, is het noodzakelijk terugslagkleppen op deze laatste te installeren en de ventilatoren te verdubbelen, aangezien CO2 een zwaar gas is dat op de vloer neerslaat.

Bovendien raden wij u aan deze kooldioxideverrijkingen alleen overdag en in cycli (30 minuten AAN/30 minuten UIT) te programmeren

De beste prijzen voor CO2-management vindt u bij Culture Indoor.