Platinium Nutrients
Referentie : 070-006-003

Platinium - Seaweed Xtract - 1L - Zeewiergroeibooster

Meststoffen Zeewier Xtract 1L van Platinium Nutrients. Groei-activator.

Platinium - Seaweed Xtract - 1L - Zeewiergroeibooster
€ 28,50 (incl. btw)

(€ 28,50 L)

Op voorraad
Gratis levering vanaf € 89 van aankopen in Nederland
Inbegrepen in directe kortingen en loyaliteit
> Meer info hier
-20% € 22,80
-15% € 24,23
-10% € 25,65
-7.5% € 26,36
-5% € 27,08

Productdetails

SeaWeed Xtract van Platinium Nutrients

N 3

seaweed

SeaWeed Xtract is een stikstofhoudende organische meststof op basis van verenpoeder en Ascophyllum nodosum, een zeewier dat van nature rijk is aan sporenelementen (het bevat boor, calcium, koper, ijzer, mangaan, magnesium, molybdeen en zwavel), geconcentreerd in auxines, cytokinines en gibberellines, groeihormonen met talrijke kwaliteiten: Deze fytohormonen stimuleren de celdeling en celgrootte, spelen een belangrijke rol bij het afbreken van knoppen, stimuleren het metabolisme van jonge scheuten, vertragen de bladveroudering en activeren de chlorofylproductie.

Cytokininen zijn actief betrokken bij de celdeling en membraanvorming.
Auxinen en gibberellinen bevorderen de celstrekking. Betaïne is betrokken bij de productie van chlorofyl en wordt beschouwd als het beste antistressmiddel voor planten.
Betaïne is betrokken bij de formaldehydecyclus die wordt gebruikt als beschermingsmiddel voor de plant tegen nematoden.

Niet allegroeihormonen uit verse algen komen voor in commerciële producten. Auxinen zijn, in tegenstelling tot cytokininen, stabieler.

De gibberellinen breken na enkele maanden af, vandaar het belang om te werken met formuleringen die vanuit het oogpunt van stabiliteit perfect gecontroleerd zijn; voor Ascophyllum nodosum bijvoorbeeld, dat als bruine alg wordt geclassificeerd omdat het bruin wordt wanneer het droogt, is de groene kleur aan het begin een goede indicator van de versheid en de verwachte kwaliteiten die verband houden met de polysacchariden. Ascophyllum nodosum is een meerjarige alg die vele jaren kan leven.
Wij weten vandaag dat de effecten van Ascophyllum nodosum-extracten veelvoudig zijn en ingrijpen in het hart van het plantenmetabolisme: de resultaten van experimenten tonen aan dat deze algenmoleculen de groei en de voeding van met SeaWeed Xtract behandelde planten stimuleren. Uit de studie van hun werkingswijze blijkt dat zij op de planten werken als vitaliteitsstimulatoren. Er is ook een stimulerend effect op wortelfosfatase-enzymen die betrokken zijn bij de fosfaatopname.
De activering van dit type enzym zorgt voor een groot aantal downstream-effecten in de plant, met name een verhoging van het chlorofylgehalte van de planten.

Onze onderzoekers zijn in staat de personen te identificeren die verantwoordelijk zijn voor de effecten van de algenstoffen op de planten, alsmede de potentiële doelwitten van deze mariene extracten. Na het besproeien met bruin zeewierextract dat rijk is aan auxines, werd een lijst van genen opgesteld waaruit een verband bleek tussen de toegepaste doses en de eiwitsynthese.

Meetbare resultaten en productiewinst: De toepassing van SeaWeed Xtract en zijn zeewierextracten resulteert in een toename van de groeisnelheid met 5 tot 30%, afhankelijk van het behandelde gewas; er is een (soms spectaculaire) toename van het wortelstelsel waargenomen, maar de proeven wijzen ook en vooral op een verhoogde weerstand tegen ziekten, met name op aardappelen, appel-, peren- en perzikboomgaarden, suikerbieten, maïs en zonnebloemen. Een andere aanwezige originele molecule: abscisinezuur, betrokken bij de regulering van de evapotranspiratie en de bestrijding van waterstress bij gewassen. Mannitol, alginezuur (colloïdale polysaccharide), fucoidine, aminozuren en eiwitten zijn andere bronnen van algenspecifieke effecten, die alle gunstig zijn voor de landbouw.
SeaWeed Xtract is een ideaal additief om de plant voor te bereiden op een uitbundige bloei door de werking van fytohormonen, terwijl het de natuurlijke afweer activeert voor een betere weerstand tegen ziekten, tekorten en temperatuurschommelingen dankzij de elicitors. Als aanvulling op uw groeimeststof.

Gebruik:
2 tot 5ml/L in irrigatie of 5ml/L in bespuiting, tijdens de groei en tot de 3e week van de bloei.

Samenstelling:
Organische stikstof = 3%

WERKING VAN ZEEWIER XTRACT

seaweed xtract

seaweed xtractCYTOKININS: Dit hormoon induceert knopvorming van de plant

seaweed xtractAUXINS: Dit hormoon induceert verticale groei

Seaweed

Technisch papier

  • Aanbevolen gebruik
    Groeistimulator
  • Verpakking
    1 L
  • Type product
    Organique
  • Toepassing
    Coco, Steenwol, Hydrocultuur, Aarde
  • Type meststof
    Biologisch
  • Marque
  • Nos emballages et produits peuvent faire l’objet d’une consigne de tri

Community-recensies